Kostel byl postaven r. 1995 podle projektu Ludvíka Kolka na místě původního barokního kostela, uváděného r. 1673 a poškozeného pumami r. 1944. Kostel připomínající sepjaté ruce je železobetonový, krytý měděným plechem s trojdílnou věží. Mobiliář je směsí moderních a barokních prvků.
kostel od JV

Historie starého a nového kostela

Graficke pismenko Starý kostel Zhruba z druhé poloviny 9. století je uváděn nejstarší kostel v Břeclavi. Jeho nejstarší popis se uvádí k roku 1673 a je psáno: "Kostel byl kamenný, měl plochostropou loď a klenuté kněžiště. Hlavní oltář byl zasvěcen Panně Marii a boční oltáře sv. Filipovi, sv. Jakubovi a sv. Antonínu Paduánskému. Zbořen byl možná v roce 1736." To ale znamená, že by městečko muselo 20 let postrádat kostel. V roce 1730 započalo plánování stavby nového kostela. Antonio Beduzzi byl autorem prvního plánu, avšak jeho návrhy byly roku 1735 nahrazeny návrhem Antona Erharda Martinelliho. Gaetano Matteo Pisoni, Ignaz Mödlhammer a Jan Kaša se ...
L.H. (podle wikipedie.org), 27.6. 2011

popis

Pohled z města na kostel připomíná sepjaté ruce. Rozměry kostela jsou 44,5 m délka a 27 m šířka. Celý je vystavěn z železového betonu, na střešní krytinu byl použit měděný plech. Kostel má trojdílnou věž, ve které se nachází tři zvony, trojvěží znázorňuje Nejsvětější Trojici. Největší se nazývá Santa Maria Bassanella, váží 752 kg. Druhý zvon sv. Václava váží 615 kg. Třetí, nejmenší zvon sv. Josefa váží 311 kg. Interiér kostela je vytvořen se

rodo chrozit - podle wikipedie.org, 14.6. 2011

Břeclav  (BV)