Křížová cesta spojující původně dvě kapličky – kapli Panny Marie Bolestné z roku 1768 a novorománskou kapli z roku 1857 na vrcholu kopce Kalvárie. Mezi dolní a horní kaplí byla vybudována křížová cesta s 13 kamennými sloupky a obrazy představujícím 13 zastavení Ježíše Krista.
křížová cesta
© Milan Caha 04/2011
Graficke pismenko Křížová cesta spojovala původně dvě kapličky. Od roku 1768 stávala u paty návrší, dnes zvaného Kalvárie, kaple Panny Marie Bolestné, postavená Rosinou Krieslovou. Od ní chodila ke kříži na vrcholu kopce na Velký pátek procesí. Roku 1857 byla na vrcholu postavena další, tentokrát novorománská kaplička. Mezi dolní a horní kaplí byla poté vybudována křížová cesta s 13 kamennými sloupky a obrazy představujícím 13 zastavení Ježíše Krista při jeho cestě za ukřižováním na Golgotě.

křížek, boží muka
     Rokycany  (RO)