Na místě původní tvrze vystavěn prostý zámek. V druhé pol. 20. stol. v majetku státního statku a začala jeho devastace. V restitucích navrácen původním majitelům a ani za dalších majitelů nedošlo k záchraně zámku.
Zámek Pavlov u Pelhřimova
Průčelí zámku
© Pavel Vítek 06/2011
Obec Pavlov se nachází 5 km jihovýchodně od Pelhřimova. Leží vlevo od silnice vedoucí z Pelhřimova do Horní Cerekve.

historie

První písemná zmínka o obci pochází z roku 1377. Na místě středověké tvrze byl vystavěn prostý zámek. U zámku se nacházel rozsáhlý hospodářský dvůr. Obec původně náležela k biskupskému majetku v Červené Řečici. V roce 1614 za Magdalény Robhámpové ze Ptení se zámek se dvorem stal samostatným majetkem. K posledním majitelům patřili Stanislav Štekl a Václav Donát, předseda senátu za první republiky. Po roce 1947 zámek i dvůr připadly místnímu