Původně středověký kostel doložený poprvé roku 1376 byl důkladně barokně přestavěn koncem 18. století (1785–91). Obklopen funkčním hřbitovem, v jehož zdi jsou osazena zastavení Křížové cesty. V severní části areálu novogotická márnice z konce 19. století.
Kostel od jihovýchodu
© Ivan Grisa 07/2011
Graficke pismenko Kostel stojí ve středu obce, u silnice III. třídy Kunratice - Višňová. Autobusové spojení (linka Frýdlant - Heřmanice) funguje i ve volných dnech. Interiér stavby je přístupný při bohoslužbách, které se konají o sudých nedělích od 11.00.

Kostel Všech svatých v Kunraticích
    Kostel v Kunraticích náleží do skupiny raně gotických venkovských kostelíků na Frýdlantsku s téměř čtvercovou lodí a hranolovým presbytářem. První písemný doklad o jeho existenci ve zhořelecké městské knize se vztahuje k roku 1376. Současná podoba stavby pochází z velké pozdně barokní přestavby, uskutečněné mezi lety 1785–91. Při ní byl zvýšen presbytář, který je od té doby plochostropý, probourána nová okna v lodi, přistavěna vysoká hranolová

Ivan Grisa, dle P. Šternová (ed.) a kol.: Soupis nemovitých kulturních památek v Libereckém kraji, okres Liberec A - Le, NPÚ, územní odborné pracoviště v Liberci 2010 a Kracíková - Balling: Středověká sakrální architektura na Frýdlantsku, Unicornis 2003, 19.6. 2011

Liberecký kraj
     Liberec  (LI)