Moje místa 0
Kostel v Krásném Lese je jedním z příkladů raně gotické sakrální architektury na Frýdlantsku. Z původní stavby je dochována téměř čtvercová loď, ke které se na východě připojuje lichoběžníkový presbytář s nízkou sakristií. Současný vnější vzhled a věž kostela jsou výsledkem přestaveb v 18. století.
Graficke pismenko Kostel se nachází na pomezí Krásného Lesa a Dolní Řasnice. Příjezd od silnice I/13 po komunikaci III. třídy z okraje Frýdlantu. Veřejnou dopravou je nejlépe dosažitelný z dopravny Řasnice na trati Frýdlant - Jindřichovice pod Smrkem (asi 300 m severním směrem).
Kostel je přístupný během bohoslužeb, které se konají o nedělích od 9.45.

Kostel svaté Heleny v Krásném Lese
    První jistá písemná zmínka o existenci kostela v Krásném Lese (Schönwald) u Frýdlantu pochází až z roku 1495. Dochované konstrukce, důkladně prozkoumané po posledním požáru objektu (1992) umožňují klást jeho vznik do II. poloviny 13. století, kdy ves stejně jako řada dalších v dnešním výběžku vznikla jako lánová na německém právu (v případě Krásného Lesa součást dlouhé přípotoční zástavby, zahrnující spolu s ním i obě Řasnice). Kostel tak patří

Ivan Grisa, dle P. Šternová (ed.) a kol.: Soupis nemovitých kulturních památek v Libereckém kraji, okres Liberec A - Le, NPÚ, územní odborné pracoviště v Liberci 2010 a Kracíková - Balling: Středověká sakrální architektura na Frýdlantsku, Unicornis 2003, 19.6. 2011