Budova bývalé solnice byla postavena v období renesance (konec 15. stol. - poč. 17. stol.) přístavbou ke středověké hradební zdi. Později byl dům barokně přestavěn a koncem 18. stol. klasicistně upraven. R. 1959 byl celkově zrekonstruován. R. 2003 oprava fasád a oken. Dnes je využíván k bydlení.
Solnice od jihu
© Ivan Grisa 07/2011
Graficke pismenko Původně dům sloužil jako solnice. Tato renesanční dvoupatrová budova byla vystavěna ke středověké hradební zdi. Později byla barokně přestavena. Dnešní podoba je po přestavbě z doby nastupujícího klasicismu z konce 18. století. V roce 1959 proběhla generální oprava a v roce 2003 byla opravena fasáda a okna. Všechny čtyři fasády domu jsou pojednány jednotně lisénami a plochými pilastry, zdobenými čučkami. Průčelí jsou podélná, sedmiosá (rytmus oken není úplně pravidelný). Užší průčelí jsou dvouosá. Hlavní vstup se nachází na východní straně. Dům je kryt vysokou valbovou střechou s námětky, podkrovím a vikýři ve tvaru volských ok. Má obdélný půdorys ...