Původně gotický kostel se připomíná zápisem v matrice míšeňského biskupství roku 1346, vznikl zřejmě při vysazení vsi asi 100 let předtím. Současný vzhled mu daly přestavby v 18. století (zejména presbytář, věž a vnější fasáda). Obklopen bývalým hřbitovem s ohradní zdí, postavenou před rokem 1728.
Kostel od jihovýchodu
© Ivan Grisa 07/2011
Graficke pismenko Bulovka se nachází východně od silnice I/13 k hraničnímu přechodu Habartice/Zawidów. Kostel se hřbitovem a bývalou farou stojí v dolní části obce, parkování je možné přímo u něj. Autobusové spojení s Frýdlantem funguje i ve volných dnech.
V kostele se nekonají pravidelné bohoslužby, takže jeho přístupnost je velmi omezená.

Kostel Archanděla Michaela v Bulovce
    Kostel v Bulovce vznikl zřejmě při vysazení obce v polovině 13. století. Prvním písemným dokladem jsou zmínky v matrice míšeňského biskupství (1346, podle údajů frýdlantského děkanství), respektive ve frýdlantském urbáři (1381). Z původní stavby se zřejmě dochovaly obvodové zdi lodi, ke které se připojovala dřevěná věž na západě a pravděpodobně hranolový presbytář na východě. Současná podoba je výsledkem přestaveb, prováděných od 20. let 18.

Ivan Grisa, dle Kracíková - Belling: Středověká sakrální architektura na Frýdlantsku, UNICORNIS Praha 2003, 12.6. 2011