Zvonička Církve československé husitské v Pnětlukách je dílem zdejšího rodáka arch. Václava Zralého z roku 1940. Patří do skupiny pozoruhodných sakrálních staveb, hojně stavěných ve vsích na Lounsku na přelomu 30. a 40. let 20. století.
Zvonička od jihu

Zvonička Církve československé husitské v Pnětlukách

Graficke pismenko V obcích na Lounsku byla na přelomu 30. a 40. let postavena řada zvoniček CČSH, kterými se tato církev prezentovala i v místech, kde se nepodařilo ustavit náboženskou obec. Jednou z nich je dílo arch. Václava Zralého z roku 1940. Poměrně tradicionalistické provedení je dokladem rezignace autora na progresivní tendence v architektuře a zřejmě i stanoviska investora.
Ivan Grisa, dle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech, svazek 3., Academia 1980, 10.6. 2011

Architekt Václav Zralý (1906–91)
    Rodák z Pnětluk se po vyučení zedníkem, po němž následovalo běžné zaměstnání na různých stavbách, stal roku 1929 žákem architektonické školy Bauhausu v německém Dessau, kde setrval až do jejího rozehnání nacisty roku 1933. Po návratu do tehdejšího Československa vypracoval řadu projektů, které však díky své originalitě a špatné hospodářské situaci nenacházely uplatnění. Aby se uživil, odešel pracovat jako zedník do Francie. Vrátil se do rodné

Louny  (LN)
    Pnětluky