Jednopatrová renesanční budova, postavena kolem roku 1540. Po požáru ve 30. letech 17. století byla přestavěna do dnešní podoby. Tehdy zde byl i městský šenk a archiv. Jako radnice sloužila do 50. let 20. století, poté zde sídlila společnost Sokolovská uhelná. Ta budovu v roce 1995 zrekonstruovala.
© Milan Caha 06/2011
Graficke pismenko Jednopatrová renesanční budova byla postavena kolem roku 1540. Po požáru ve 30. letech 17. století byla přestavěna do dnešní podoby. Vstupní portál je původní, goticko-renesanční. Městský znak nad portálem je chybný – sokol sedí na větvi pařezu – správně by měl sedět na trojvrší. Do roku 1794 měla radnice věžičku. Tu zasáhl blesk a věžička byla poté odstraněna. Na počátku 19. století bylo průčelí upraveno klasicistně. V budově býval kromě radnice i městský šenk a archiv. Jako radnice sloužila budova do 50. let 20. století, poté zde sídlila společnost Sokolovská uhelná. Tato společnost budovu v roce 1995 zrekonstruovala.

Karlovarský kraj
     Sokolov  (SO)