Chátrající renesančně barokní zámeček obsahují dvě valeně klenuté místnosti původní tvrze, doložené r. 1542 a po požáru r.1680 přestavěné Merklínskými na barokní sídlo. Romantizující úpravy z přelomu 19. a 20. st. (půlkruhová schodišťová věž).
Vstupní průčelí zámku
Graficke pismenko Ves Nedražice s chátrající budovou renesančně barokního zámku, jehož severovýchodní nároží navíc skrývá pozůstatky zdiva původní gotické tvrze, leží přibližně 11 km jižně od Stříbra, odkud sem lze i dojít pěknou cestou po modré značce přes Kladrubský klášter. Z opačného směru jsou jako východiska pěšího či cyklistického výletu nejvhodnější města Stod a Holýšov.
Filip Matoušek, 26.7. 2006

historie

O vsi s původním jménem Smědražice se historické prameny zmiňují poprvé v roce 1318, kdy byla rozdělena mezi více majitelů. Rozdělení zboží mezi místní vladyky a klášter v Kladrubech pak trvalo ještě více než 250 let, a tak je tvrz výslovně doložena až k roku 1542, kdy zde sídlil Albrecht z Otradovic. Majitelé Nedražic se i poté velmi často střídali a pouze rod Merklínských z Merklína zde sídlil téměř sto let, od poloviny 17. do poloviny 18.