Původně gotický kostel z II. čtvrti 14. století byl v letech 1626–29 důkladně pozdně renesančně obnoven Přibíkem Jeníškem z Újezda. Další opravy 1662 a 1721. V průběhu 19. století zbořena horní patra původní věže, nová věž postavena v rámci regotizace roku 1907. Kolem kostela hřbitov s kamennou zdí.
Kostel od východu
© Ivan Grisa 05/2011
Graficke pismenko Bubovice (část obce Volenice) se nacházejí necelé dva kilometry jihozápadně od Březnice na silnici II/176. Parkování je možné přímo u kostela. Autobusové spojení funguje prakticky jen ve všedních dnech, na březnické nádraží je to odtud více než 3 km, příjemnější a jen mírně delší je cesta po žluté značce z Hudčic (trať Březnice - Strakonice).
Kostel je přístupný během bohoslužeb, které se konají pravidelně o nedělích od 11.15.

Kostel svatého Václava v Bubovicích
    Na základě stylového rozboru zachovalých gotických částí kostela byla jeho stavba datována do II. čtvrtiny 14. století. Tomu odpovídá i předpokládané stáří nástěnných maleb v presbytáři. Jednalo se o jednolodní kostel s čtyřboce uzavřeným presbytářem, k jehož jižnímu boku je přiložena sakristie. Ta představuje jediný pozůstatek původní věže. Kostel byl v letech 1626–29 obnoven v pozdně renesančním slohu královským prokurátorem Přibíkem Jeníškem