Měšťanský dům, v jádru gotický, z počátku 15. století. Dvorní křídlo bylo postaveno v polovině 16. století. Velká vstupní síň je renesanční. V klasicismu vzniklo v interiéru nové schodiště a v roce 1886 dům získal novogotickou fasádu. Dnes slouží budova pro potřeby města.
© Milan Caha 05/2011
Šlikovský dům je, spolu s radnicí a kostelem, výraznou stavební dominantou kadaňského náměstí. Je dobře dochovaným příkladem postupného stavebního vývoje měšťanských domů v centru středověkého města. Zachované čtvercové jádro stavby je gotické, z počátku 15. století. Již v té době měl dům prokazatelně loubí. V polovině 16. století bylo přistaveno dvorní křídlo. Při renesanční přestavbě objektu vznikla velká vstupní síň. Dalšími úpravami prošel dům roku 1638. V klasicismu vzniklo v interiéru nové schodiště a v roce 1886 dům získal novogotickou fasádu. Dnes slouží budova pro potřeby města.

Chomutov  (CV)
    Kadaň