Průchod mezi středověkými domy, s délkou 51 m a šířkou v nejužší částí 66 cm. Je tvořena gotickým zdivem s okenními otvory a prampouchy. Ve tředověku byla používána pro přístup z náměstí na parkán hradebního systému. R. 2007 byla zapsána do České knihy rekordů jako nejužší ulice v České republice.
© Milan Caha 05/2011
Graficke pismenko Průchod mezi původně středověkými domy, který má délku 51 metrů a ve své nejužší části šířku pouhých 66 cm. Vede z náměstí k fortně, která byla součástí nejstaršího hradebního systému, a ke katovně čp.190 (viz samostatné heslo). Je tvořena gotickým zdivem s gotickými okenními otvory a prampouchy. V systému obrany Kadaně byla používána pro přístup z městského centra na parkán. V míru byla využívána k odvádění přebytečné vody z náměstí. 9. května 2007 byla zapsána do České knihy rekordů jako nejužší ulice v České republice.

brána, opevnění
     Chomutov  (CV)