Moje místa 0
Zaniklá tvrz z poloviny 14. století postavená zřejmě Janem ze Sulislavi. Postupně přestavěna pro hospodářské účely. V roce 1990 došlo k jejímu částečnému zřícení a následnému odstranění. Dnes po ní nejsou žádné stopy.
Zaniklá tvrz v Sulislavi
Sýpka, jejíž zadní část s portálkem je bývalá tvrz
Graficke pismenko Již koncem 12. století je připomínána ves Sulislav, po níž se píší příslušníci jedné větve Drslaviců. K roku 1193 je připomínán Oldřich, roku 1197 Jan a mezi lety 1212–1248 Úbislav ze Sulislavi. Osoby spjaté příbuzenskými vazbami s Drslavici vlastnily ves a tvrz až do poloviny 15. století. Stavebníkem tvrze byl zřejmě Jan ze Sulislavi, který v r. 1378 zastával úřad chebského sudího. V druhé půli 15. století získali tvrz vladykové z Přestavlk. První z nich se tu připomíná roku 1482 Mikuláš Vlach. Od poloviny 16. století jsou majiteli Cehničtí z Říčan a od roku 1575 se nachází v majetku města Stříbra, které tvrz vlastnilo až do poloviny 19. století
Jiří Úlovec, Zaniklé hrady, zámky a tvrze Čech, 18.5. 2011

popis

Podobu a polohu původního sídla neznáme. Kolem poloviny 14. století bylo v západní části vsi poblíž kostela sv. Vavřince vybudováno sídlo nové. Sídlo lokalizoval v roce 1984 ing. arch. Vladimír Švábek. Tvrz stávala na vrcholku ploché ostrožny uprostřed obce, v těsné blízkosti bývalého panského dvora. Jednalo se o kamennou obdélnou věž s nárožími z opracovaných pískovcových kvádrů. V přízemí byl kamenný portál s lomeným obloukem. K přestavbě

Jiří Úlovec, Hrady zámky a tvrze okresu Tachov, 18.5. 2011