Kaple (kostelík) byla postavena v 18. století ve středu nepravidelné návsi uprostřed obce. Jednoduchá barokní stavba neprošla pozdějšími úpravami, které by pozměnily její vzhled. Před kaplí je kamenný kříž s mariánským reliéfem.
Graficke pismenko Barokní kaple uprostřed návsi byla postavena v 18. století. K obdélné lodi přilehá na severovýchodě nepatrně zúžený, půlkruhovitě uzavřený presbytář. Jihozápadní, vůči lodi zúžené průčelí završují volutové zdi mezi hranolovou věží. V jeho středu je v rizalitu umístěn vchod s obdélným kamenným portálem. K severovýchodní straně presbytáře a k okraji lodi je přistavena nízká sakristie. Loď, kaple i presbytář jsou plochostropé, podvěží je sklenuto plochou plackou. V zařízení kaple v rokokovém slohu je hlavním prvkem oltář s obrazem sv. Prokopa a s výjevy ze svatoprokopské legendy. Před chodem do kaple stojí kamenný kříž na pilíři, vztyčený v 19. století. Na soklu je reliéf bolestné Panny Marie.
Jaroslav Valečka , 18.5. 2011