Kostel u křižovatky cest na severozápadním okraji vsi, byl postaven v r. 1740 až 1744. Jeho vzhled změnila pseudorománská úprava v 19. století. Kostel je postižen statickými poruchami a je zatím jen provizorně zajištěn před dalším chátráním.
kostel od jihozápadu
Graficke pismenko Kostel na západním okraji obce byl postaven v letech 1740 až 1744 na paměť odeznění morové nákazy. Stavbu financovali zdejší osadníci. V padesátých letech 19. století byl podle návrhu stavebního ředitele Křivoklátu J. Jirusche pseudorománsky upraven do dnešní podoby. Stavba je orientovaná, s odsazeným obdélným presbytářem na východě. Nad západním průčelím se tyčí jednopatrová věž. Západní průčelí i východní stěna presbytáře vrcholí trojúhelníkovými štíty. Stěny kostela jsou členěny lisenami, pod římsou obíhá obloučkový vlys. Vchod v západním průčelí pod věží je ohraničen polosloupy, nad nimi je tympanon. Do lodi jsou prolomena vysoká, sdružená okna, půlkruhovitě ...
Jaroslav Valečka , 17.5. 2011

Rakovník  (RA)