Prostá barokní jednolodní budova byla vystavěna v letech 1787–1788 na místě starší stavby připomínané v roce 1493. V západním průčelí hranolová věž kryta cibulí s lucernou. Jako stavitel je uváděn F. Jedlička z Heřmanova Městce.
kostel - celkový pohled
Graficke pismenko Současný barokní kostel postaven na místě starší stavby, připomínané ve 14. století (r. 1361 Jan z Boskovic k němu dává kněze, 1390 přidán oltář sv. Jakuba, r, 1399 sv. Magdalény). V letech 1489–1620 spravován čes. bratry. 1677 kostel farní, od téhož roku kostel v lodi rozšířen, ale r. 1787 zbořen úplně a nový vystavěn v letech 1787–88 stavitelem F. Jedličkou z Heřmanova Městce. Vnitřní výzdoba skončena 1793. Kostel má 5 zvonů.
rodo chrozit - podle Soupisu památek ČR, 10.5. 2011

popis

Jednolodní kostel s půlkruhovým zakončeným presbytářem se sakristií s oratoří v patře na severní straně s hranolovou věží v západním průčelí. Fasády kostela jednoduché, členěny lizénovými rámci, stejně i západní věž se zaoblenými nárožími; ostění bočních portálů zdobeno uchy s kapkami. Presbytář sklenut pruskou plackou, v závěru koncha; triumfální segmentový oblouk; loď sklenuta třemi pruskými plackami oddělenými pásy, vybíhajícími ze svazkových

rodo chrozit - podle E. Pocheho Umělecké památky Čech, 10.5. 2011

Pardubický kraj