Moje místa 0
Původně gotický kostel pravděpodobně ze 14. století prošel barokní přestavbou roku 1722, obnoven 1933 a v 90. letech 20. století. Obklopuje ho funkční hřbitov. Vnitřní zařízení převážně z poloviny 18. století, zachována pozdně gotická Madona (kolem roku 1520).
Kostel od jihozápadu
Kostel je přístupný při bohoslužbách, které se konají pravidelně o nedělích od 14.30.

Kostel Nejsvětější Trojice v Černívsku
    Farní kostel v Černívsku je postaven na strmém pravém břehu zdejšího rybníka. Pochází zřejmě ze 14. století, prošel důkladnou barokní přestavbou roku 1722. Opraven roku 1933 a v 90. letech 20. století. Vnitřní zařízení pochází většinou z poloviny 18. století, nejcennějším artefaktem je Madona z doby kolem roku 1520 (doufejme, že dobře střežená). Kolem kostela se nachází funkční hřbitov, ohrazený kamennou zdí (později rozšířený k severu).

Ivan Grisa, dle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech, svazek 1., Academia 1977, 4.6. 2011