Kostel vystavěn roku 1788 v pozdně barokním stylu. Původně kostel farní, nyní patří pod farnost Šternberk. Před kostelem kříž s plastikou Piety z r. 1872, mobiliář kostela z konce 18. a z 19. století
Kostel sv. Martina v Domašově u Šternberka
Pohled na kostel od jihovýchodu
© Pavel Vítek 11/2010
Graficke pismenko Obec Domašov u Šternberka je místní částí města Šternberk. Leží 4 km východně od města. Okolí obce je obklopené lesy a tedy místem pro sběr lesních plodin a hub. Dominantou obce je kostel sv. Martina, stojící v jejím středu.

historie

První písemná zpráva o obci Domašov pochází z roku 1220. Roku 1784 byl zrušen augustiniánský klášter ve Šternberku a z prostředků tzv. náboženského fondu, který vznikl z majetku bývalých klášterů, byl v obci roku 1788 postaven kostel sv. Martina. Pozdně barokní kostel se v roce 1858 stal farním. V současnosti patří pod farnost ve Šternberku. Interiér kostela vybaven z konce 18. a z 19. století. Před kostelem je umístěn kříž s plastikou Piety z