Kříž stojící na místě původního starobylého kříže z r. 1791. Ten byl zničený r. 1945 (kdy byla v okolí svedena velká tanková bitva) a nový byl postaven až r. 1998. Iniciátory stavby byli bratři Vysloužilovi z Čelčic. Kříž přes označení stojí několik km od geografického středu Moravy.
Kříž "Uprostřed Moravy"
© Ivo Rozehnal, 04/2011
Graficke pismenko Mezi obcí Čelčice a městečkem Klenovice na Hané při zdejší cyklostezce stojí zajímavý kříž. Jedná se o novostavbu, která nahradila starodávný kříž. Tabulka na něm oznamuje, že se jedná o kříž "Uprostřed Moravy" (geografický střed Moravy se však označuje několik km od něj na vrchu Předina) – původní kříž byl postaven v místě roku 1791. Zničen byl novodobými válečnými událostmi, kdy zde byla svedena v okolí 27.4.–8.5.1945 velká tanková bitva. Iniciátory stavby byli bratři Vysloužilovi z Čelčic v roce 1998.
Ivo Rozehnal , 24.4. 2011

křížek, boží muka