Hrady.cz
Barokní kostel, postavený koncem 17. století na místě starší svatyně, zničené 18. 4. 1681 požárem. Věž z let 1794–95. Při požáru 23. 6. 1982 zničeno veškeré vnitřní vybavení. Zachovalé obvodové zdi následně zakonzervovány, zastřešena věž a presbytář, který dále slouží věřícím. Západně hřbitov.
Kostel v Krásném Lese
Graficke pismenko Krásný Les najdeme severovýchodně nad Ostrovem, severně od silnice I/13 (odbočky z Květnové a Damic). Spojení hromadnou dopravou sem funguje jen v pracovních dnech, obcí prochází modrá turistická značka ze Stráže nad Ohří do Jáchymova a cyklostezka 3001. Kousek nad kostelem funguje obchod s překvapivě vstřícnou prodejní dobou.
Kostel je přístupný v době bohoslužeb, které se konají pravidelně každou čtvrtou neděli v měsíci od 15.00.

Kostel svatých Petra a Pavla v Krásném Lese
    Ve II. polovině 14. století se v Krásném Lese (Schönwald) připomíná fara, zdejší kostel tak musel být původně nejméně gotický. Stavbu spolu s většinou vsi těžce poškodil požár 18. dubna 1681. Starý kostel byl následně s výjimkou věže zbořen a na jeho místě do konce 17. století postaven dnešní. Stav původní věže se v průběhu následujících desetiletí zhoršil natolik, že byla po roce 1781 zbořena. Základní kámen nové věže byl položen 29. 7. 1794,

Ivan Grisa, dle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech, svazek 2., Academia 1978 a http://www.pamatkyaprirodakarlovarska.cz/krasny-les-kostel-sv-petra-a-pavla/, 10.4. 2011

Karlovarský kraj
     Karlovy Vary  (KV)