Hrady.cz
První zpráva o mlýnu z roku 1875. Rok 1955 hovoří o jeho špatném stavu. Celkové opravy se dočkal v roce 1996, kdy získal břidlicovou střechu, hladkou bílou fasádu a malé lopatky.
Graficke pismenko Město Libavá se nachází ve vojenském výcvikovém prostoru, vstup pouze na povolení. Vojenský prostor je jinak otevřen pro veřejnost vždy 30. dubna. Mlýn je nepřístupný, vnitřní zařízení se nedochovalo.
3.5. 2005

historie

Rok založení mlýna, kterému se říkalo Siedlerův, není přesně znám. První zpráva pochází z roku 1875, ta však už jen konstatuje, že mlýn pracuje. Další zmínka z roku1955 hovoří o jeho špatném stavu. To, že mlýn přežil působení československé a později i sovětské armády, můžeme považovat za zázrak. Dalších 24 větřáků na území vojenského prostoru Libavá se stalo po roce 1948 cvičným střeleckým terčem a dnes po nich není ani stopy. Ještě před rokem

mlýn
    větrný