Hrady.cz
Původně renesanční dům čp. 2 sloužil jako sídlo děkanského úřadu. První písemná zmínka o něm je z r. 1559. V roce 1572 dům vyhořel. Současná podoba budovy – včetně loubí – pochází z přestavby v 17. století.
dům čp. 2 - staré děkanství
© Milan Caha 02/2011
Graficke pismenko Nenápadný – původně renesanční – dům čp. 2, dnes vklíněný mezi starou radnici a novostavbu secesní budovy spořitelny, sloužil před vybudováním barokní fary u kostela sv. Jana Křtitele jako děkanství. První písemná zmínka o něm je z roku 1559. V roce 1572 děkanství, stejně jak řada dalších renesančních domů, vyhořelo. Současná podoba budovy – včetně loubí – pochází z přestavby v 17. století. Hlavní průčelí je znehodnoceno nevhodnými moderními okenními a dveřními výplněmi.

Trutnov  (TU)
    Dvůr Králové nad Labem