Hrady.cz
Centrální pomník padlým v bitvě o Dvůr Králové ve válce v roce 1866. Má tvar stupňovitého pískovcového jehlanu s reliéfem tropea (polní dělo, brnění, kopí, šavle, praporce) a nápisem "Památce padlých vojínů z roku 1866". R. 2009 restaurován.
© Milan Caha 02/2011
Graficke pismenko Centrální pomník všem padlým v bitvě o Dvůr Králové ve válce v roce 1866. Pomník má tvar stupňovitého pískovcového jehlanu s reliéfem tropea (polní dělo, brnění, kopí, šavle, praporce) a nápisem "Památce padlých vojínů z roku 1866". Původně byl umístěn na protější straně ulice v místech dnešní budovy VČE, pak přemístěn na starý hřbitov, dále na Městský hřbitov a teprve poté na současné místo. Restaurován v r. 2009.

pomník, památník
     Trutnov  (TU)