Hrady.cz
Kostel německé evangelické církve postavený roku 1901 podle projektu drážďanského ateliéru Schilling – Gräbner. Po II. světové válce sloužil českým evangelíkům, později skladiště. Demolován roku 1987 v rámci připravované likvidace celých Chabařovic.
Kostel od východu

Bývalý evangelický kostel v Chabařovicích

Graficke pismenko Roku 1901 byl na západním okraji chabařovického náměstí postaven podle projektu drážďanského ateliéru Schilling – Gräbner kostel německé evangelické (luterské) církve. Stavba s dominantní vysokou věží vytvořila protiváhu katolického kostela a vhodně uzavřela protáhlý prostor.
Po roce 1945 kostel krátce sloužil některé z českých protestantských církví, nejpozději od 60. let 20. století se užíval jako skladiště. Roku 1987 byl spolu se sousední bývalou farou zbořen v rámci přípravy na likvidaci celého města, které mělo ustoupit těžbě hnědého uhlí. Prostranství nebylo dosud zastavěno.
Ivan Grisa, dle K. Kuča: Města a městečka..., 2. díl, Libri 1997, 16.1. 2011

zaniklý