Hrady.cz
Barokní klasicistně upravená zájezdní hospoda, kterou nechali v r. 1711 postavit páni z Hlubna jako náhradu za hospodu zničenou za třicetileté války. V r. 1723 ji navštívil císař Karel VI., r.1743 Marie-Terezie a poté několikrát císař Josef II.
Stará hospoda v Hloubětíně
© Milan Caha 01/2011
Graficke pismenko Hloubětín je poprvé zmiňován v roce 1207, kdy náležel řádu německých rytířů. Od roku 1335 patřil křížovníkům s červenou hvězdou. S křížovníky je spojena i první zmínka o hloubětínské hospodě. Podle (velmi pravděpodobně padělané) listiny jim právo čepovat pivo a víno v Hloubětíně udělil již Václava I. roku 1235. Roku 1350 jim toto právo při své návštěvě Hloubětína potvrdil Karel IV. Původní hospoda stávala v oblasti dnešních Chaloupek. Za třicetileté války, při obléhání Prahy Švédy, si ve Staré hospodě zřídil štáb velitel švédského vojska, generál hrabě von Würstenberg. Po neúspěšném obléhání na podzim 1648 nechal – spolu s celým Hloubětínem – ...

WC, Občerstvení, Restaurace, Rezervace, Svatby
    Praha 9-Hloubětín