Hrady.cz
Kaplička se zvonicí čtvercového půdorysu stojí v obci Kobylničky. Postavena r. 1907. První zmínky o obci pochází z roku 1377.
Kobylničky - kaplička na návsi
© Ivo Rozehnal, 10/2010
Graficke pismenko Obec Kobylničky je místní částí obce Myslejovice, vzdálené asi 1 km. Další zajímavou památkou v obci je Krucifix, stojící proti domu č.p. 38, který patří mezi chráněné kulturní památky ČR.
28.10. 2012

historie

Kaplička se zvonicí čtvercového půdorysu stojí v obci Kobylničky. Jedná se o klidnou obec stojící jižně pod spádovými Myslejovicemi, doslova zastrčenou v lesích, které jsou dnes částí vojenského újezdu. První zvonice v této obci vznikla v roce 1907. Při její opravě byla zvětšena okenice, aby věžice získala nový větší zvon. Ten byl ulitý roku 1919 zvonařem Manouškem. Ve výklenku kapličky je též socha světce, držícího knihu (pravděpodobně sv.

Ivo Rozehnal - zdroj informací - Drobné sakrální stavby na Moravě - Prostějovsko /B.Outrata, 23.3. 2014

Prostějov  (PT)
    Kobylničky