Den boje za svobodu a demokracii
Pivovar vybudovaný v letech 1872–1874 na místě bývalé Gottlasovy kartounky. Roku 1889 jej získala britská společnost The Bohemian Breweries Ltd. Pivovar fungoval do r. 1928, sladovna do počátku druhé světové války.
bývalá sladovna
© Milan Caha 09/2010
Graficke pismenko Dlouhá léta si výsadní postavení v Libni držel zámecký pivovar (viz samostatné heslo). Když svůj monopol ztratil, vznikl na místě bývalé Gottlasovy kartounky, která byla adaptována na sladovnu, v letech 1872–1874 nový pivovar. V roce 1874 byly dobudovány sklepy, spilky, lednice, humna a další provozní prostory. Roku 1889 se stala majitelem britská akciová společnost The Bohemian Breweries Ltd., která kromě libeňského pivovaru vlastnila novoměstský pivovar U Šrajbrů a pivovar v Práčích. Libeňský pivovar se v té době řadil mezi deset největších českých pivovarů. Akciová společnost se však na přelomu století dostala do finančních obtíží, postupně své ...

technická památka
    nepatrné zbytky zdí