Hrady.cz
Na místě tvrze z počátku 15. stol. postaven koncem 17. stol. Lichtenštejny zámek. Od roku 1922 v majetku státu. V současnosti v soukromém vlastnictví a využíván jednak k bytovým účelům a jednak jako restaurace.
Budova zámku
Graficke pismenko Městys Pozořice se nachází 15 km východně od Brna a 8 km severozápadně od Slavkova. Nedaleko Pozořic se v roce 1805 odehrála bitva u Slavkova. Tehdy obec značně utrpěla zejména při průchodu francouzských vojsk. Od 10. října 2006 byl obci vrácen status městyse.

historie

První písemná zmínka o obci pochází z roku 1297. Pány z Kravař zde byla počátkem 15. století vystavěna tvrz, o které je písemná zpráva z roku 1417. Koncem 16. století přešly Pozořice do vlastnictví Liechtensteinů. Ti nechali tvrz koncem 17. století přestavět na zámek. Nikdy nesloužil jako obydlí panstva. Bylo zde umístěno správcovství lichtenštejnského velkostatku. V r. 1922 přešel do majetku státu a byl pronajat místní školní radě. V budově

tvrz přestavěná na zámek
     Brno-venkov  (BO)