Hrady.cz
Kostel, původně zasvěcen sv. Hypolitu, je připomínán po r.1252 jako vlastnictví křížovníků s červenou hvězdou. Roku 1734 kostel vyhořel a obnoven byl r. 1775. R. 1798 byla přistavěna věž. Poslední úpravy proběhly v 70. letech 20. stol.
Graficke pismenko Kostel v Rokytné, původně zasvěcen sv. Hypolitu, je připomínán po roce 1252. Založil jej patrně řád křížovníků s červenou hvězdou. Roku 1734 kostel vyhořel a na troskách byl znovu vybudován v roce 1775. Při této příležitosti byl nově vysvěcen a zasvěcen sv. Leopoldu. Vedle kostela stávala dřevěná zvonice, která byla v roce 1798 nahrazena zděnou věží. V ní byl nejprve jeden zvon a od roku 1846 zvony dva. Poslední výrazné úpravy proběhly v roce 1973, kdy byl zbořen přístavek věže a v roce 1974, kdy byla postavena dřevěná kruchta.

Znojmo  (ZN)
    Rokytná