Hrady.cz
Drobný lovecký letohrádek, postaven v centrální křižovatce cest krajinářsky upravené obory z 18. stol., opravený v r. 2002. Dvoupodlažní hranolová stavba krytá stanovou střechou má v patře ochoz vynesený na subtilních dřevěných sloupcích.
celkový pohled
Graficke pismenko Bezprostřední okolí letohrádku je upraveno a osazeno lavičkami a informačními tabulemi. Kolem letohrádku prochází turistická cesta z obce Lesná, kterou lze pokračovat např. do Vranova. Místo je udržováno a určitě patří k zajímavostem Národního parku Podyjí, v němž se nachází.
David Hamza , 29.9. 2010

Lovecký letohrádek
    Původně se zde nacházela ohrazená obora, která byla krajinářsky upravena. Oborou vedla pravidelná síť cest doplněná vodními plochami, drobnými okrasnými a užitkovými stavbami. Jednou z nich byl i letohrádek postavený ve středu obory na centrálním křížení cest. Jak asi vypadala obora před rokem 1799 zobrazuje dodnes zachovaná veduta na vranovském zámku. Letohrádek může být i starší, pravděpodobně z poloviny 18. století. Na zmiňované vedutě je již

lovecký
     Znojmo  (ZN)