Hrady.cz
Barokní kostel z r. 1788. R. 1891 byl nově vymalován F. Přečkem z Olomouce. Poslední úpravy v l. 1969–70. Na stropě fresky Narození Páně, kázání Cyrila a Metoděje a sv. Cecílie. Oltářní obraz Zvěstování Panny Marie je od F. Tocháčka z r. 1871. Vzácné jsou i varhany z r. 1892 z Křemže od F. Čapka.
Kostel Navštívení Panny Marie – Myslejovice
© Ivo Rozehnal, 07/2010
Graficke pismenko Starobylá obec asi 5 km jižně od městečka Plumlova. Obcí se sice turist. značka vyhýbá, ale dnes je hojně navštěvovaná převážně cykloturisty. Důvodem jsou hlavně zdejší lesy, klidné silnice, chatová lokalita a místní restaurace. Podhůří Drahanské vrchoviny je opravdovým rájem k relaxaci.
Ivo Rozehnal , 10.7. 2010

historie

Kostel Zvěstování Panny Marie v Myslejovicích je barokní stavbou z r. 1788. Do tohoto roku obec patřila pod církevní správu Otaslavic. Císařské reformy však zapříčinily jeho výstavbu, která byla jistě dlouholetým přáním zdejších lidí. Vysvěcen byl o rok později P. Fr. Kellerem z Prostějova. Do farnosti připadly obce Kobylničky a Křenůvky. R. 1891 byl kostel nově vymalován malířem F. Přečkem z Olomouce. Na stropě se nalézají tři fresky – Narození

Ivo Rozehnal - zdroj web dpv.cz, 10.7. 2010

Navštívení Panny Marie