Hrady.cz
Dvoupatrový dům postavený kolem r. 1500, upraven renesančně, přestavěn v 19. století. Zachována gotická dispozice se střední zdí, mázhausem a zadní komorou. V místnostech původní klenby, portály. V patře dřevěný kazetový strop ze zámku v Prunéřově.
Budova se nachází na západní straně Mírového náměstí. Většinu z interiéru domu lze vidět během otevírací doby zdejších prodejen či kanceláří.
Karel Husák , 2.6. 2010

popis

Dům o dvou patrech s loubím, v jádře pozdně gotický z počátku 16. století, se starší dispozicí přízemí s mezipatrem a sklepy. Dílčí úpravy renesanční a z poloviny 19. století. Dům měl původně štít a průčelí se sgrafity. Na průčelí sdružená okna se stopami původních přímých říms. V přízemí je loubí o dvou polích s gotickým bočním obloukem. Uvnitř domu gotická dispozice s hloubkovou střední zdí, mázhausem a zadní komorou. Klenby valené s lunetami

Karel Husák, dle CD Historie královského města Litoměřic., 2.6. 2010

Litoměřice  (LT)