Hrady.cz
Budova z r. 1931, v l. 2000–2001 zrekonstruována včetně vnitřního vybavení. Kromě promítání se zde konají koncerty, výstavy či divadelní představení. 12. 6. 2010 odhalena na balkoně budovy kina Jas socha Jára Cimrman v mlze výtvarníka P. Šuty. Kino bylo při té příležitosti pojmenováno po Cimrmanovi.
vizualizace
vizualizace kina Jas s Járou
Graficke pismenko Budova kina pochází z roku 1931, v letech 2000–2001 bylo celé zrekonstruováno, včetně vnitřního vybavení. Nyní je kino Jas vybaveno kvalitní zvukovou a promítací technikou. Kromě pravidelného promítání filmů se zde konají další akce – koncerty, výstavy či divadelní představení a podobně. 12. června 2010 byla při příležitosti Spanilé jízdy cyklostezkou Járy Cimrmana aneb na kole okolo Liptákova odhalena na balkoně budovy kina Jas socha Jára Cimrman v mlze výtvarníka Petra Šuty. Kino bylo při té příležitosti pojmenováno po Cimrmanovi.

Liberecký kraj
     Jablonec nad Nisou  (JN)