Hrady.cz
Chátrající zámek v sousedství bývalého JZD v centru vsi. V místě byla od 15. století tvrz, která zpustla v 16. a opět v 17. století. V 18. století zde vzniká pozdně barokní zámek. Dnes část zámku není obývána a chátrá.
Čelo zámku
Graficke pismenko Ves Kunčice je poprvé zmiňována v roce 1382. Zámku předcházela tvrz z 15. století, která byla chráněna vodou z řeky Bystřice. Už v roce 1407 je zde zmiňován Olfart z Kunčic. V roce 1412 Jiří Haléř z Hrádku, v roce 1418 Jan ze Kbela a v roce 1462 pravděpodobně jiný Jan ze Kbela a Kunčic. V roce 1482 se stává pánem vsi Václav Sádovský ze Sloupna a v roce 1496 získává panství král Vladislav II. Jagelonský, který je věnoval Zikmundu Angelovi Ronovskému z Ronova. V druhé polovině 16. století Kunčice připadly pod Nechanice a pravděpodobně tím tvrz zaniká. V roce 1521 prodává Kunčice Jan z Valdštejna Mikuláši ...
Petr Nožička, čerpáno z: P. Křížek, M. Řezník: Hrady, zámky, a tvrze na Královéhradecku, SOPVČ , 1992, Kol.: Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku VI., Východní Čechy, Nakladatelství Svoboda, Praha 1989, 10.5. 2010

Zámek už je opraven.Zdroj Mapy.cz
    Jiří PAUR , 5.4. 2017