Hrady.cz
Rozhledna (899 m n. m.), postavená v roce 2006, dosahuje výšky 25,4 m. Konstrukce je kovová, opláštěná dřevem. Výhled do Polska, Kladska, Rychlebských hor a Jeseníků.
Borůvková hora – rozhledna
Graficke pismenko Borůvková hora se nachází v Rychlebských horách na česko-polských hranicích. Vrchol dosahuje 899 m n. m. a je na něm postavena kovová, dřevem opláštěná rozhledna 25,4 m vysoká. Možnost přístupu je z Bílé Vody – nejsevernější vsi českého Slezska, a to po červené, nebo zelené značce v délce asi 10 a 8 km. Další možnost je po zelené značce z Javorníku, opět asi 8 km. Možností je ovšem daleko víc, tímto odkazuji na turistickou mapu KČT č. 54.
zdeněk komínek , 6.4. 2010

Historie rozhledny
    První rozhledna na tomto místě stála již v 70. letech 19. století, patřila pod správu polských lázní Landek. Rozhledna nevydržela příliš dlouho a v roce 1890 byla nahrazena obdobnou stavbou, kterou nechal postavit Kladský turistický spolek. Po deseti letech provozu se vinou špatného technického stavu rozhledny přihodil dvěma ženám těžký úraz. Padlo rozhodnutí stavebního úřadu rozhlednu zbourat, ale vítr 11. září 1890 dílo dokonal sám. Třetí

věž
    rozhledna