Hrady.cz
Silně zarostlé tvrziště nedaleko vsi Rodov, při silnici do Habřiny. Není jisté, zda jde o tvrz Rodovských z Hustířan, či je to její předchůdce a jejich tvrz se nacházela ve vsi. V r. 1636 ještě tvrz stojí, ale záhy zaniká při tažení Švédů na Prahu.
Tvrziště
Graficke pismenko Vesnice Rodov se dělila nejméně na dvě části. Jedna z nich byla od roku 1512 součástí smiřického panství, které vlastnili Trčkové z Lípy. Druhou část, kde vznikla tvrz pravděpodobně v 16. století, vlastnili Rodovští z Hustířan. Před rokem 1524 vlastnil tuto část panství a tvrz neznámější představitel tohoto rodu známý alchymista Bavor Rodovský z Hustířan (autor knih o alchymii). Po něm panství dědí jeho syn Jan a po něm jeho vnuk, který vyplácí své bratry v roce 1567 a v roce 1589 prodává tvrz a svůj díl vesnice Kryštofu Plesovi Heřmanskému ze Sloupna, který ji dál prodává v roce 1597 Věnkovi Kordulemu ze Sloupna. Věnek ji dál ...
Petr Nožička, čerpáno z: P. Křížek, M. Řezník: Hrady, zámky, a tvrze na Královéhradecku, Společnost ochránců památek ve východních Čechách , 1992, Kol. autorů: Encyklopedie českých tvrzí II, Argo 2000, 30.4. 2010

popis

Protáhlé obdélné tvrziště, na jihu s nižším stupněm. Na západní straně chráněna roklí, na východě zářezem od silnice do Habřiny, na severu je tvrziště odděleno až tři metry hlubokým a až 20 metrů širokým příkopem. Prostor tvrziště je silně zarostlý, a proto se dá fotit pouze v období vegetačního klidu.
    Petr Nožička, čerpáno z:Kol. autorů: Encyklopedie českých tvrzí II, Argo 2000, 18.5. 2010

Hradec Králové  (HK)