Hrady.cz
Most na silnici III. třídy z Plzně do Radobyčic byl postaven roku 1933 s první celosvařovanou obloukovou nosnou konstrukcí na světě. V letech 1994–5 proběhla problematická generální oprava, která znamenala zničení většiny původní konstrukce.
Most od jihu
© Ivan Grisa 03/2010
Graficke pismenko Most stojí na jižním okraji souvislého intravilánu Plzně ve čtvrti Doudlevce. V okolí je možno bez problémů parkovat, příjezd MHD umožňují trolejbusová linka 14 a autobusová linka 30 (zastávka Tyršův most), nedaleko je i železniční zastávka Plzeň Doudlevce na trati Plzeň - Železná Ruda.

Tyršův most v Plzni - Doudlevcích
    Hluboké údolí Radbuzy u Doudlevců bylo nutno pro silnici z Plzně do Radobyčic překlenout mostem tak, aby bylo možno mimo centrum města propojit silnice do Klatov a Nepomuka. Roku 1933 byl postaven ocelový most s železobetonovými předmostími o celkové délce 83,9 m. Hlavní pozoruhodností objektu, navrženého Dr. Ing. F. Faltusem, je světová priorita ve využití plně svařované obloukové nosné konstrukce. Ocelová konstrukce celkem vážila 111

Ivan Grisa, dle H. Hušičková a kol.: Technické památky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, III. díl, Libri 2003, 24.3. 2010

most
     Plzeň-město  (PM)