Den boje za svobodu a demokracii
Zámek vystavěn v pozdně renesančním slohu po r. 1608. Po r. 1948 přešel do správy Státních statků. Tehdy nastala devastace zámku. R. 1992 předán v restituci potomkům původních majitelů. Rekonstrukce byla zahájena, ale r. 1994 stavba z finančních důvodů zakonzervována, nadále však chátrá.
pohled od jihozápadu
při západním průčelí je ubourán schodišťový rizalit
Graficke pismenko Obec Zdiby se nachází cca 2 km severně od okraje Prahy (Dolní Chabry) při silnici č. 608, což je stará výpadovka z Prahy na Teplice. Zámek, který je stále v desolátním stavu leží po pravé straně, jedeme-li z Prahy, v mírném stoupání v obci.

historie

Na místě současného zámku stávala původně renesanční tvrz, vystavěná po r. 1608. V budově dnešního zámku se z ní dochovaly tři sklepní prostory a část současného přízemí. Tvrz byla poničena za třicetileté války. Stavba byla přestavěna v letech 1659-1669 na ranně barokní zámek. Tehdy dostal trojkřídlou podobu. Další přestavbou prošel roku 1797, kdy se změnil v jednokřídlou budovu. V této podobě zámek v podstatě zůstal do roku 1948. Roku 1877

tvrz přestavěná na zámek
     Praha-východ  (PH)