Hrady.cz
Barokní trojkřídlý zámek byl postaven na místě původní tvrze z první pol. 14. stol. Kolem r. 1546 pravděpodobně zpustla. Na poč. 18. stol. na tomto místě postavili majitelé jednopatrový zámek. Ještě v 19. stol. zde bydleli správce a zámecký kaplan.
Budova zámku
Graficke pismenko Ves Čečovice se připomíná poprvé v r. 1355. Tvrz si zde postavil pravděpodobně již v první polovině 14. století jeden z neznámých potomků Jaroslava z Bukovce, připomínaného r. 1298. Ten zdědil sousední ves Bukovec, odkud přenesl své sídlo do Čečovic, po nichž se pak psal jeho vladycký rod. V l. 1355 - 1358 vlastnil obě vsi i tvrz, která se tehdy připomíná poprvé, Jaroslav z Čečovic a kolem r. 1364 je prodal bratrům Janu Buškovi a Václavovi z Velhartic. Později byl jediným držitelem zboží Jan Bušek, který je spravoval ze svého hradu Velhartic. Janovy statky zdědily jeho dvě dcery Anna a Kateřina, které si je v r. 1395 vyměnily, ...
22.1. 2003

Historie sídla
    Čečovická tvrz, která stála na místě dnešního zámku, byla vystavěna v 1. polovině 14. století. Jejím stavitelem byl pravděpodobně Jaroslav z Čečovic , který byl jedním z potomků Jaroslava z Bukovce. Je více než pravděpodobné, že Jaroslav z Čečovic přenesl rodové sídlo z Bukovce právě do Čečovic. Ke změně vlastníka Čečovic dochází velmi záhy. Na počátku 60. let 14. století rozprodává Jaroslav z Čečovic některé své majetky. Novými vlastníky

kol. Autorů: Čečovice, vydal Český svaz ochránců památek Plzeň v roce 2002, 24.9. 2005

tvrz přestavěná na zámek