Hrady.cz
Servité postavili po pol. 17. stol. barokní zámek. V r. 1809 ho koupil kníže Karel Rohan. V r. 1878 J. Wurzel přestavěl zámek v novorenesančním slohu. Z původní budovy se zachovalo jen několik klenutých místností. Později v zámku umístěna škola.
© Pavel Vítek 01/2006
Graficke pismenko Obec Skalsko se zámkem leží 10,5 km východně od městečka Mšeno a 15 km západně od Mladé Boleslavi.
Zámek je v majetku obce Skalsko a ještě nedávno sloužil jako škola. Veřejnosti je nepřístupný.
Za návštěvu stojí od Mšena se rozkládající CHKO Kokořínsko s mnoha přírodními zajímavostmi .
11.1. 2006

historie

Ves Skalsko se připomíná poprvé v r. 1352, kdy se zde připomíná fara. Podle A. Sedláčka v obci stála tvrz, ale její existence je nejistá, protože o ní nejsou žádné písemné zprávy. V r. 1623 daroval císař Ferdinand II. kostel sv. Michala ve Skalsku řádu servitů a v držení jejich pražského kláštera bylo Skalsko až do r. 1785. Servité postavili po polovině 17.stol. ve Skalsku barokní zámek, pravděpodobně jako letní sídlo. Asi to byla jednopatrová

13.1. 2006

popis

Na zámku aktuálně sídlí střední škola fotografická, filmová a televizní a zámek je možno projít po domluvě s panem ředitelem, jenž zde bydlí. Tzn. zámek je přístupný.