Hrady.cz
Pivovar založen snad již v 16. st., částečně zachovalé budovy a provoz z konce 19. st. Vaření piva ukončeno r. 1977, poté slouží jako sklad. R. 1980 zde byl natáčen film Postřižiny. Po r. 1999 zchátralý areál obnoven a opět zahájeno vaření piva.
budova pivovaru ze dvora
Graficke pismenko Budovy pivovaru jsou v současnosti využívány několika způsoby se zaměřením na výrobu piva a turistický ruch. Část je upravena jako hotel, kde je možné se ubytovat. V části je restaurace. Vzhledem k současnému i minulému využití je v objektu muzeum pivovarnictví s možností prohlídky starých i nových provozů a s ochutnávkou. Lze zde zakoupit i upomínkové předměty související s výrobou piva, konají se zde různé společenské akce pro veřejnost. Je možné si tu zařídit i svatební obřad.
David Hamza , 28.12. 2009

historie

Pivovar byl založen snad již koncem 16. století. V moravských zemských deskách je pivovar uváděn k roku 1609. Nejstarší části budov pocházejí snad ze 17. století. Původně šlo jen o malý panský pivovar, který vařil pivo pouze pro potřeby panství. V roce 1882 koupil celé dalešické panství baron Anton Dreher, který podnikal v pivovarnictví a byl majitelem několika velkých pivovarů. Pivovar v Dalešicích rozšířil a zmodernizoval a zavedl průmyslový

Ubytování, Suvenýry, Restaurace, Občerstvení, WC, Pronájem prostor, Svatby
    technická památka