Hrady.cz
Dvoustupňový vodopád na drobném přítoku říčky Rokytné, asi 800 m jihovýchodně od centra stejnojmenné obce. Spodní stupeň má výšku cca 11 m, horní stupeň cca 4 m. V zimě se zde vytváří ledopád.
Graficke pismenko Vodopád se nachází blízko obce Rokytná v bočním údolí. Pokud půjdete po silnici dolů z obce k řece a zde odbočíte před mostem po proudu podél řeky (po modré turistické značce) najdete po chvíli ukazatel k vodopádu. Zde odbočíte a podél potůčku dojdete údolím až na místo. Tento poslední úsek je dostupný jen pěšky. Pokud přijedete autem, je nejlépe jej odstavit někde v obci nebo u silnice. Celkem je vodopád od silnice vzdálen cca 800 m.
David Hamza , 7.12. 2009

popis

Vodopád u obce Rokytná se nachází v údolí na drobném potůčku, který je přítokem říčky Rokytné. Vodopád je dvoustupňový – spodní stupeň má výšku cca 11 m, horní stupeň vzdálený cca 10 m má výšku přibližně 4 m. Vodopád se přelévá přes slepencovou skálu. Potůček má poměrně malou vydatnost, navíc částečně mizí pod terénem a v létě vysychá. Proto je pro návštěvu nejlepší doba se zvýšeným průtokem – například na jaře při tání sněhu. Krásný je vodopád

přírodní scenerie
     Znojmo  (ZN)