Hrady.cz
Na místě vodního hradu vystavěn v 18. stol. barokní zámek. Obýván až do konce 2. svět. války, kdy jej zabrala a zdevastovala sovětská armáda. Po jejím odchodu v r. 1955 zámek postupně 30 let obnovován do dnešního stavu.
pohled ze vstupní strany
Graficke pismenko V zámku jsou prováděny prohlídky s průvodcem. V rámci prohlídkové trasy je možné vidět reprezentační prostory zámku zařízené dobovým nábytkem z 18. a první poloviny 19. století, ale i některé místnosti zázemí (kuchyně). Za zmínku jistě stojí, že tu provádějí i čeští studenti, a proto tu jsou prohlídky i v českém jazyce. Vzhledem k tomu, že hrad Hardegg a zámek Riegersburg mají stejného vlastníka je možné si koupit zlevněnou vstupenku pro oba objekty. Zámek Riegersburg se nachází jen cca 20 km západně od Znojma a 3 km jihovýchodně od moravského Šafova, kde je příležitostný přechod pro pěší a cyklisty do rakouského Langau. ...
David Hamza , 15.11. 2009

historie

Předchůdcem zámku byl vodní hrad posilující obranu rakouských hranic. Hrad utrpěl velké škody za třicetileté války jak od císařských, tak i švédských vojsk. V roce 1730 prodal Johann Julius von Saint-Julien-Wallsee Riegersburg včetně panství Hardegg hraběti Zikmundu Bedřichovi von Khevenhülle. Vzhledem k tomu, že zámek byl ve špatném stavu a byl neobyvatelný, přistoupil nový majitel k jeho velkolepé přestavbě na barokní reprezentativní sídlo.

WC, Občerstvení, Parkoviště, Suvenýry
    hrad přestavěný na zámek