Pohled od jihozápadu
Po cestě z hradu Edelštejna na Koberštejn potkáte zříceninu kaple sv. Marty. Dodnes je zachovalá část fresky nad oltářem.
28.5. 2002

turistické

Zřícenina kaple je volně přístupná po modré značce z Horního Údolí Zlatých Hor, případně po zelené naučné stezce Údolské hornické.
    Roman Krejčí, 20.11. 2014

historie

Kaple sv. Anny společně s kaplí Bolestné Panny Marie a kaplí Dušičkovou patřila k hornickým kaplím u ústí Staré Hackelsberské štoly. Z původních čtyř kaplí se dochovala v ruinách pouze kaple zasvěcená sv. Anně. Asi 50 metrů severně od sv. Anny stávala kaple sv. Marty, která se bohužel nedochovala. Kaple sv. Anny byla založena vratislavským biskupem Karlem Ferdinandem Vasou v roce 1655. Ačkoliv byla v roce 1809 určena k rozebrání jako stavební

popis

Zřícenina hornické kaple zasvěcené svaté Anně postavené v roce 1819 náhradou za starší svatyni stejného zasvěcení.

Jeseník  (JE)
    Horní Údolí