Hrady.cz
Kamenná rozhledna (19,3 m, 889 m n. m.) byla postavená na místě dřevěné vyhl. věže (1889) Moravskoslezským sudetským horským spolkem v l. 1895-1898. Po 2. sv. válce byla pro veřejnost uzavřena a sloužila jako televizní vysílač. Po opravě v l. 1996-1998 byla r. 1998 znovu otevřena pro veřejnost.
Biskupská kupa
Graficke pismenko Rozhledna, stojící těsně u hranice s Polskem je dostupná ze Zlatých Hor po zelené turistické značce, nebo z parkoviště Petrovy Boudy (silnice II/457 mezi Zlatými Horami a Petrovicemi). Po červené turistické značce je možné jít na rozhlednu z Petrovic. Výhled odtud je skutečně skvělý.

historie

Kamenná rozhledna (19,3 m, 889 m n. m.), nejstarší v Jeseníkách, byla postavená na místě dřevěné vyhlídkové věže z roku 1889, v níž byla v roce 1896 zřízena první poštovna na území Moravy. Roku 1895 poškodila dřevěnou věž vichřice, a při příležitosti blížícího se 50. výročí panování rakouského císaře Františka Josefa I. byla téhož roku povolena výstavba nové zděné rozhledny. Ta byla postavena Moravskoslezským sudetským horským spolkem (MSSGV,

věž
    rozhledna