Hrady.cz
Kaple sv. Rocha byla postavena v letech 1661-1666 při cestě na Biskupskou kupu. V r. 1999 na ni byla umístěna pamětní deska připomínající oběti prusko-rakouské války.
kaple sv. Rocha s novou střechou
Graficke pismenko Nedaleko města Zlaté Hory na kopci zvaném Kamenná hora je možné nalézti kapli sv. Rocha, která byla postavena v letech 1661-1666 na základě smutných událostí v tomto kraji. Kolem vede zelená turistická značka na rozhlednu Biskupská kupa.
28.5. 2002

historie

Kaple sv. Rocha byla východně od města Zlaté Hory, dříve Cukmantl, postavena v letech 1661-1666 a patrně připomíná morové epidemie po třicetileté válce. V r. 1999 byla na ni umístěna pamětní deska připomínající oběti prusko-rakouské války. Kaple stojí při značené cestě na vrchol Biskupské kupy. Bývá otevřena každoročně na svátek sv. Rocha, tedy 16. srpna.

Jeseník  (JE)
    Zlaté Hory