Hrady.cz
Větrný mlýn postavený v roce 1842. Naposledy funkční v roce 1946, poté chátral až v roce 1964 byla opravena křídla a mlýn byl ještě jednou spuštěn. Poté byl opuštěn. Od roku 1973 je mlýn kulturní technickou památkou.
Kuželov
květen 2003
2003 ©Hana Kubikova
Graficke pismenko Z vlakové zastávky Velká nad Veličkou asi 3,5 km po zelené dojdete k místu, kde stojí zachovalý větrný mlýn. Po cestě můžete spatřit ještě větrnou elektrárnu.
28.5. 2002

historie

Kamenný větrný mlýn postavený v roce 1842 mlel obilí až do konce první světové války. Poté byl využíván jen ke šrotování obilí. I s touto činností skončil za 2. světové války po vydání zákazu mletí ve větrných mlýnech. Hned po skončení války jeho majitel Bedřich Kašík začal v mlýnu šrotovat obilí znovu. Ale po roce ukončil provoz mlýna úplně. Mlýn postupně chátral až do roku 1964, kdy jeho majitel společně s tehdejším národním výborem opravil

Parkoviště, Suvenýry
    mlýn