Hrady.cz
Trojlodní empírová stavba s presbytářem uvnitř půkruhově a vně kostela polygonálně uzavřeným. Zmiňována je již v roce 1376, kdy byla součástí Olomoucké diecéze. Kostel v letech 1823 a 1835 zachvátil požár. V současné podobě je datován z l. 1843–1849.
noční kostel

kostel sv. Jiljí

Graficke pismenko Původně byl okolo kostela hřbitov (14. stol), jehož hroby se nacházely takřka ve stejné výšce jako je dnešní náměstí. Patrně tedy dna hrobů. První dochované zprávy a zmínky o farním kostele sv. Jiljí se dochovaly z roku 1376. Už tehdy měl kostel patrně stejný půdorys, jakou má ten dnešní. Ve věži byly osazeny tři zvony a zvonkohra na způsob loretánských zvonků. Kostel byl v průběhu času zničen dvěma obrovskými požáry. Prvním, v roce 1824 a druhým, datovaným v době okolo roku 1835. Nový chrám byl vystavěn až v letech 1843–1849 stavitelem Františkem Stárkem. Z původního zařízení kostela se dochovaly sochy sv. Terezie a sv. Bernarda ...
Jaroslav Šefčík , 1.9. 2009

WC, Občerstvení, Rodiny s dětmi, Restaurace, Parkoviště, Ubytování