Hrady.cz
Romantický zámek vystavěný ve stylu anglické novogtiky podle vzoru anglického zámku Grewe Hall. Cenné vnitřní vybavení a mobiliář svezený z rakouských a německých zámků.
Graficke pismenko Prohlídkové okruhy: I. okruh - Reprezentační sály - Prohlídka přízemí zámku, zahrnuje vstupní halu, Rytířský sál, Zlatý sál, Mühlgrubský salon, jídelnu, hernu, knihovnu, dubové schodiště, kancelář správce, kapli sv. Anny, sakristii, halu před kapli a aktuální sezónní výstavu. V bohatě zdobených a vybavených interiérech je prezentována ukázka bydlení šlechty v 2. pol. 19. stol. 1. okruh je bezbariérový, doba prohlídky je cca 45 min., min. 5 / max. 25 osob ve skupině. II. okruh - Reprezentační sály a soukromé pokoje - Prohlídka přízemí zámku (I. okruh) a 1. patra zámku, kde si návštěvníci mohou prohlédnout apartmá hraběte (předsíň, salon, pracovna, ...

historie

Hrádek u Nechanic má v podstatě nezajímavou, ale velmi unikátní historii, protože až do roku 1945 byl vlastněn výhradně rodem, který ho nechal postavit. Zámek byl postaven v letech 1839 – 1857 Františkem Arnoštem hrabětem z Harrachu jako reprezentační letní sídlo Harrachů. Jako předlohu pro stavbu použil rakouský architekt Karel Fischer nikdy nerealizovaný projekt přestavby anglického zámku Crewe Hall. Fischer, který byl pověřen vedením

Veronika Vaňková, 15.8. 2008

WC, Bezbariérový, Parkoviště, Suvenýry, Rezervace, Pronájem prostor, Svatby, Noční prohlídky